Om HICPIC

 • Om oss

  Hicpic är en bildbyrå som arbetar aktivt för enkla verktyg. Vi gör avståndet mellan fotograf och bildköpare kortare och förenar det på en helt unik plattform.

  Personligt är ett av våra viktigaste ledord. Våra fotografer förmedlar sin egen känsla i varje bild. Eftersom bilden är en av de mest tydliga kommunikationsformerna idag vill vi vara med och skapa en bättre värld för alla som handlar med bilder!

  Varje fotograf är handplockad och varje bild granskas innan publicering. Detta gör att vi kan hålla en hög kvalité och samtidigt hjälpa våra fotografer att utvecklas. Vi ser till att gynna fotografen extra mycket. 60 % av bildpriset går till fotografen. Dessa avtal kan vi ha eftersom HICPIC har en helt egen plattform.

  Våra kunder är företag, föreningar, tidskrifter, webbportaler och webb-/reklambyråer.

 • Affärside

  Vår affärsidé är att genom unika tekniska lösningar göra avståndet mellan fotograf och bildköpare kortare. Med enkla kraftfulla verktyg kan våra fotografer och bildköpare fokusera på det som är viktigt. Våra bilder skall andas enkelhet och personlighet. Dessa ledord är genomgående i all vår kommunikation och i vårt arbetssätt. Vi strävar efter att vara ledande och jobba framåt. Genom kontakt med omvärlden håller vi oss uppdaterade och ser till att nya behov får nya lösningar.

 • Miljö

  I modern tid kan vi inte slösa på resurserna utan att det påverkar miljön. Vi blir allt fler på samma yta och kraven som ställs på varje individ blir högre.

  Som en ansvarsfull organisation arbetar vi därför aktivt för att optimera och effektivisera vårt arbete med miljön i fokus.

  Vi gör detta genom att:

  •   Minska användningen av resurser som kräver energi och effektivisera användning på bästa sätt
  •   Våra affärsbeslut skall alltid ta hänsyn till miljömässig hållbarhet
  •   Alltid prioritera miljö vid t.ex inköp av teknisk utrustning, livsmedel och kontorsmaterial
  •   Arbeta aktivt med avfallshantering och minska avfallsmängden, ökar återvinningen och minimera negativ effekter på miljön
  •   Att genom våra tekniska lösningar optimera varje funktion så att den använder så lite serverkapacitet som möjligt för att på mindre resurskrävande hårdvara leverera samma plattform

Våra medarbetare

 • Bennie ForssStrategi och utveckling

  Bennie har sedan 2006 drivit Zenta AB, en Webbyrå i Växjö. Utbildad IT-forensicer och har ett genuint intresse för teknik. Bennie ligger bakom utveckling av indexLab och distributionLab som HICPIC baseras på.

 • Cecilia ForssMarknadsföring och projektledning

  Cecilia arbetar som fotograf och brinner för sitt yrke. Bröllop och reportagefotografering är hennes specialitet. Många års erfarenhet inom foto har givit Cecilia ett unikt öga för kvalité och bildspråk.