Mindre strandpipare

Fotograf: Anders Helberg

Mindre strandpipare (Charadrius dubius) är en fågel som tillhör familjen pipare och vipor (Charadriidae).Mindre strandpipare har ett stort utbredningsområde och häckar i nordvästra Afrika, i stora delar av Europa (dock inte på Irland och Island) och Asien sydost till Filippinerna och Nya Guinea, och på några enstaka öar i Stilla havet.

från 995 kr Anders Helberg